Chillmetoden


Mitt i Stilla havet långt från de andra Hawaiiöarna finns en minimal ö, Habibilulu ön. Det är ett surfsamhälle, där alla tror på surfduden Gregor och surfbruden Charlotta som är stora förebilder för såväl vuxna och barn.

Vågorna, det är lika viktigt som att äta för Habibiluluborna. Folket andas vågor. Det är en livsstil. Det är ett samhälle där stress inte finns. Ett samhälle där elektroniken inte är en styrande faktor. I detta samhälle finns inga krav, förutom att de ska leva för stunden, ta dagen som den kommer och njuta av vågornas krafter.

Religionen kallas Chill.

Sedan tusentals år tillbaka har kristendomen varit stor på ön, men har minskat drastiskt alltefter öborna gått över till Chill varav den harmoniska harmonin som den tycks spegla. Idag är 99,7 % på ön Chill-utövare.

Skapelsemyten:

För 3 miljoner år sedan bestod jorden av enbart vatten. Det här vattnet var magiskt för det innehöll starka strömmar av regnbågens alla färger. Dessa färger bestod av själar, oändligt många själar av olika slag. Himlen den var mörk, medan vattnet var full av ljus och liv.

Allteftersom denna dos ökade blev vattnet överfyllt av livligheter och ville bara explodera. Då och då gav den ifrån sig små pipiga läten som gav till följd att himlen irriterade sig på havet. Som en dramatisk hämnd fes himlen starka vindar över jordklotet. Gränslöst med vågor skapades, men det var två som stod ut från mängden. Dessa två vågor var inte vilka vågor som helst, utan de var fyllda av liv. De hade all kraft som havet någonsin hade haft och när de sedan bröts mot varandra förenades Chillenergin. Kaaaboom-splash! Ur vågorna befriades två människoliknande varelser. Den ene vid namn Gregor och den andre Charlotta.. Med en guldplatta under sig tog de sig fram med hjälp av vågorna. 

Ridandes på vågorna delade dem ut regnbågens alla färger. Runtomkring sig spred sig färg, varme och liv.

Gregor sträckte sin arm mot skyn, och ur handen kom en gul stråle. Den gula strålen utgjorde solen. Samtidigt som han formade solen surfade Charlotta runt och skapade land genom att spotta röd massa. På dessa landsmassor gjorde Gregor med hjälp av regnbågens gröna färg miljardstals med frön som han från land till land planterade.

Med hjälp av regnbågens orangea färg skapade Charlotta djuren. Hon kysste en av varje art för att ge dem liv.

Till sist, av den blåa färgen skapade de tillsammans livsfilosofin som utgjorde vågorna. På ön (Habibilulu) skrev de ner Chillmetodens 10 lagar innan vågorna drog med sig den ner till vattnet. Efter att ha offrat all sin chillenergi förvandlas Gregor och Charlotta till mänskliga varelser.

Som gud är Gregor den barnsliga, och Charlotta den mer bestämda. Tillsammans kompletterar de varandra och blir Chill.


Chillmetodens 10 ord

  • Chilla
  • Stressa inte
  • Ta dagen som den kommer
  • Ta ingen skit
  • Det finns inga problem
  • Go with the flow
  • Va dig själv
  • Varannan vatten
  • Paddle, paddle, paddle!
  • Respektera vågorna!

Habibi och Habibi är aktiva chill-utövare. :) Bli en du också! :D


RSS 2.0